Over De Eendracht Weesp

De Eendracht is dé ontmoetingsplek van Weesp en een ideale plek om te genieten van goed gezelschap en goed eten. Onze deur staat altijd open, eigenlijk net als thuis. Vind een knusse plek in ons restaurant of aan de bar en ontmoet buurtgenoten, vrienden, familie en collega’s.

LOKAAL EN (H)EERLIJK

Bij een goed gesprek hoort lekker eten. Daarom serveren wij alleen het-beste-van-het-beste. In samenwerking met lokale leveranciers selecteren we ieder seizoen de beste producten voor onze klassieke menukaart. Vlees, vis of vega(n); er is voor ieder wat wils!

Ontdek de menukaart

De geschiedenis van ons pand

Wist je dat ons pand de status van een rijksmonument heeft? Strategisch gelegen aan de rivier de Vecht en onder de rook van Amsterdam, is Weesp al jaren een bruisend stadje. Ook ons pand maakt deel uit van deze rijke geschiedenis. Veel elementen zijn nog in de oorspronkelijke staat!

burgerweeshuis grote plein 5

Nadat ons pand in 1660 gebouwd werd als burgerweeshuis kwam op nummer 5 de luxe herberg ‘Het Hof van Holland’ waarin de Schepenrechtbank van Weesp een eigen kamerkreeg. In deze gijzelkamer werden mensen opgesloten die hun boete niet wilden betalen.

In 1793 trok de familie Van Houten, van de beroemde cacaofabriek in ons pand, waarna het door diverse notabelen van Weesp bewoond werd.

Nadat ons pand 80 jaar lang de Amsterdamsche Bank en later de AMRO Bank was, herstelde we in 2018 de horecafunctie en verbouwde het tot De Eendracht Weesp.

cacoafabriek

Huiskamer voor de buurt

Leren banken, een gezellige bar en een knusse kinderhoek. De Eendracht Weesp is na de verbouwing niet meer terug te herkennen als de formele bank dat het was. We sloopten de systeemplafonds eruit, zodat de oude balken weer gloriëren. 

Kom een kijkje nemen!

de eendracht weesp interieur