In samenwerking met Wijnkoperij Okhuysen selecteren wij ieder seizoen de beste wijnen passend bij de gerechten op onze menukaart. Ontdek hieronder meer informatie over de wijnen van dit moment.
De redelijk onbekende druif Terret doet qua smaakstijl iets denken aan Sauvignon blanc; veel fruit en mooie frisse zuren. De wijn komt uit de Côtes de Thau, een gebied in het zuiden van Frankrijk. Deze heerlijke frisse wijn is een goede tegenhanger bij ons voorgerecht Rillettes van gerookte makreel. De lichte bitters in de wijn zijn heerlijk bij de garnituur van witlof en augurk.
Deze chardonnay is afkomstig uit de Pay d’oc centraal Zuid-Frankrijk. In deze streek zijn de omstandigheden perfect om mooie rijpe druiven te verbouwen. Deze Chardonnay is niet op hout gelagerd waardoor de druif heel puur is, en ook een frisse kant toont. Heerlijk bij onze Tarbot met de frisheid van de citroenboter.
Deze wijn uit Rueda in Spanje wordt gemaakt van 100% Verdejo druiven welke opgroeien op hoger gelegen wijngaarden. Na de pluk worden de druiven geperst en vergist op rvs waardoor het fruit goed in de wijn blijft. Onze Caesar Salade bezit zout van de ansjovis en Parmezaan, hartig van de kippendijen en zuren van de dressing. Allen smaken die deze wijn heerlijk ondersteund.
Deze witte wijn groeit op in de Loire Valei in het noordwesten van Frankrijk. Touraine is een gebied waar een zeer kalkhoudende bodem is. De wijn wordt vergist en gelagerd op roestvrijstalen tanks waardoor de wijn erg fris en mineraal overkomt. Een hele fijne tegenhanger bij onze de rillete van gerookte makreel.
Deze Gruner Veltliner uit Weinviertel, Oostenrijk komt van het wijnhuis Weingut Setzer. Mede dankzij de hoge ligging geniet het gebied van een uitzonderlijk microklimaat. De wijn bevat aroma's van acacia bloemen en witte peper en een opvallende mineraliteit. Aan te raden bij wit vlees zoals ons Piepkuiken.
Pouilly-Fuissé van domaine Deux Roches; De witte topper van onze wijnkaart. Deze wijn komt uit het zuidelijk gedeelte van de Bourgogne streek, daar waar het klimaat ietsje warmer is en de terroirs meer zandsteen bezitten. Deux roches bezit hier een prachtige, op de zon gelegen, wijngaarde waarop de Chardonnay een perfecte rijping verkrijgt. Na de gisting volgt een lagering op eikenhouten vaten van 12 maanden. Ongeveer 10% van de vaten is nieuw, waardoor je naast de dikte en fruit rijpheid ook een mooie hout toasting ervaart. Deze wijn is heerlijk bij onze Tarbot op de huid gebakken met de roomboter en frisheid van de citroen.
Deze wijn uit de Bourgogne komt van de hoogstgelegen wijngaard in Meursault. De bodem bestaat vrijwel uitsluitend uit kalsteen en dit zorgt voor veel mineraliteit. De handmatig geoogste druiven worden vergist in eikenhouten vaten. De wijn rijpt twaalf maanden op eikenhouten vaten, waarvan 20% op nieuwe vaten. De wijn is levendig, geconcentreerd en mineralig. Elegant en toch krachtig en gestructureerd met een frisse smaak en een eindeloze afdronk.
Deze Tempranillo komt uit het Spaanse wijn gebied Toro wat Noord-West gelegen is, vlakbij Portugal. De Tempranillo wordt na de oogst op beton vergist maar niet geheel ontsteld, zo blijven de taninnes lekker in de wijn. Ons Piepkuiken met de frisse citroen en de kruidenboter is heerlijk bij deze fruitbom.
Merlot La Closerie des Lys, met druiven Merlot, Cabernet Franc / Bouchet, Grenache noir / Garnacha tinto, Syrah/shiraz. De verschillende druiven voor deze wijn worden apart gevinifieerd, waarna de wijn in rvs tanks verder rijpt. De wijn heeft een heerlijk parfum van rood en zwart fruit, met ook een klein pepertje. De smaak is mooi sappig, met donker fruit zoals bramen en bessen. Lekker fris en met soepele tanninen in de afdronk. Heerlijk bij onze Paddenstoelen bourguignon.
Montepulciano D’Abruzzo komt van de d'Abruzzo heuvels in de provincie Marche. De wijngaarden liggen 200 tot 300 meter boven zeeniveau. Het zorgt dat de wijn fris en zeer toegankelijk is. De kleur van deze wijn is robijnrood. De geur van rijpheid, warmte en kersen komen gelijk naar voren de tannines zijn soepel en aangenaam. De vinificatie bij deze wijn is modern, in roestvrij stalen tanks met gecontroleerde temperatuur. De wijn rijpt daarna gedurende 6 maanden in roestvrij staal. Nadat de wijn gebotteld is, rust de wijn nog enkele maanden op fles in de temperatuur gecontroleerde kelder. Heerlijk bij mals vlees, zoals onze Ribeye.
Wijnmaker Marim Moussi Saffi, van het alom geprezen Altocedro, wilde ook eens een niet hout gelagerde wijn produceren. Hij koos hiervoor de druiven Malbec, Tempranillo en Cabernet Sauvignon welke hij op rijpheid plukt en vervolgens direct perst en vergist op RVS. Hij otsteelt de druiven niet waardoor je de rauwe taninnes in de wijn blijft proeven naast een extreem braam-sappige smaak. Heerlijk met onze Eendracht burger die zacht en super sappig is.
Deze kersenrode wijn komt van de wijnmakerij St. Remigius, in 1988 opgericht in Baden tussen het Zwarte Woud en de Elzas, dicht bij de stad Freiburg. De wijn bezit aroma's van wilde kersen en bosgeur. Met walsen komt veel fruit tevoorschijn, karaktervol en elegant. Een uitstekende zachte wijn bij mild vlees.
Deze wijn uit de Ribera del Duero in Spanje groeit op aan de rivier de duero (douro). De Tempranillo staat op zeer oude wijnranken (60 jaar oud) wat zorgt voor lage opbrengsten maar zeer hoge kwaliteit in het sap. De vergisting en lagering is op Frans eikenhouten vaten, waarvan 25% van de vaten nieuw is. Een kruiige, rijpe wijn met fluweel zachte taninnes als resultaat. Deze wijn past perfect bij onze Steak van Simmentaler rund.
Barolo Ludo, de klassieke Barolo van Luigi Einaudi, is een unieke blend van verschillende plots die vernoemd is naar het Latijnse woord voor spel: Ludo. Het is een prachtige robijnrode wijn met oranje reflecties die toenemen naarmate de wijn ouder wordt. Barolo heeft aroma's van intens fruit, specerijen, leer en tabak. De smaak is vol en fluweelachtig in de mond met een zeer lange afdronk. De aanvankelijk stevige tannines worden zachter met de jaren. Servereer deze Barolo bij rijke vleesgerechten zoals onze Ribeye dry aged.